Oferte Cazare - Litoral Marmaris, Turcia 2020

Marmaris, o destinație paradisiacă de pe litoralul turcesc

Clima din Marmaris este mediteraneeană, fiind caracterizată de veri fierbinți și uscate și ierni blânde și bogate în precipitații. Sezonul estival debutează în luna mai, prelungindu-se până în luna octombrie. Cele mai ridicate temperaturi se înregistrează în luna august, când termometrul urcă până la 40 grade Celsius. Orașul beneficiază de un golf cunoscut în rândul iubitorilor de yachting, iar din Marmaris se pot organiza excursii spre Rhodos, în Insula Cleopatra, spre Efes sau Pamukkale. Marmaris dispune și de un port cunoscut ca Marmaris Netsel, acesta fiind printre cele mai importante porturi ale Turciei. Din port se realizează legătura cu orașul Içmeler, turiștii putând vizita orașul prin intermediul taxiurilor acvatice. De asemenea, doritorii pot vizita împrejurimile stațiunii cu microbuzele (dolmus) care parcurg ruta Marmaris – Içmeler

Dezvoltarea stațiunii a debutat în anii ̓̕80, micuțul sat pescăresc transformându-se în decursul anilor într-una dintre cele mai apreciate stațiunii de pe litoralul turcesc. Marmaris este înțesată de hoteluri luxoase, acestea venind în întâmpinarea turiștilor cu pachete turistice dintre cele mai atractive. Printre cele mai apreciate unități de cazare amintim: Elegance Hotels International Marmaris, Hotel Blue Bay PlatinumHotel Grand PlasaHotel Green Nature DiamondHotel Ideal Prime BeachHotel Marti Resort Delux  și altele. Resorturile tip all inclusive oferă pe lângă cazare și masă, numeroase facilități precum, parcuri acvatice, accesul liber la diverse sporturi acvatice, centre spa, petreceri tematice sau cluburi. Stațiunea Marmaris se bucură de o viață de noapte activă, turiștii putând alege dintr-o multitudine de localuri de noapte și baruri. 

Principala atracție a orașului, ce atrage anual zeci de mii de turiști, este reprezentată de plaje. Plajele din Marmaris sunt lungi și acoperite cu nisip fin, fiind înconjurate de peisaje parcă desprinse din basme. Ceea ce îi încântă în mod deosebit pe turiști este însă marea, apa fiind atât de clară încât se pot observa până și firele de nisip de pe fund. Plaja Folk Marmaris este situată chiar în centrul stațiunii, accesul la fâșia de nisip este liber, iar intrarea în apă este lină. În imediata apropiere se află Uzunyali – Long Beach, plaja măsoară aproximativ 10 kilometri și oferă o zonă de promenadă încărcată cu restaurante, cafenele, baruri și magazine de suveniruri. În Vestul Stațiunii Marmaris, turiștii vor descoperi Plaja Icmeler. Zona este apreciată în special de turiștii care vor să scape de zonele ultraaglomerate. Icmeler își răsfață turiștii cu plaje acoperite cu nisip fin, de culoare aurie, și apă azurie. Plaja Icmeler măsoară circa 6 kilometri, este  foarte bine amenajată și uimește prin curățenia sa. Vă puteți condimenta vacanța prin practicarea unor sporturi nautice. Plaja Turunc este o plajă deosebit de frumoasă, fiind distinsă cu Blue Flag. Plaja este acoperită cu un amestec de nisip și pietriș, iar faptul că este ușor înclinată o face să fie potrivită pentru copii. Plaja Cleopatra din Insula Sedir, deși are dimensiuni reduse, se face remarcată datorită nisipului alb, extrem de fin, care reflectă discret razele soarelui. Zona este împrejmuită de vegetație luxuriantă, păduri de pin și livezi de măslini. Kumlubuk Beach este situată la circa 27 kilometri de Marmaris, aflându-se într-o zonă deosebit de frumoasă. Plaja Gunnucek se află la o distanță de circa 2 kilometri de oraș și este faimoasă datorită pădurii sale unice, Liquidamber Orientalis. Uleiurile esențiale colectate din zonă sunt folosite în industria farmaceutică și în producția de parfumuri. 

Turiștii ajunși în Marmaris pot vizita castelul din oraș. Acesta a fost construit pe dealul din spatele portului în secolul al XI-lea, de către ionieni. Complexul este format din 18 locuințe, o fântână și un arc. Acestea au fost transformate în saloane de arheologie, etnografie și galerii de artă. De pe culmea dealului se poate observa o superbă panoramă asupra orașului  și a mării. Icmeler este o așezare situată la circa 10 kilometri de oraș, fiind renumită pentru apele sale minerale cu proprietăți terapeutice, grădinile de iasomie și pub-urile și barurile de pe plajă. Amatorii de vestigii arheologice pot vizita Ruinele de la Knidos, aici păstrându-se importante fragmente dintr-un teatru antic, templul și statuia Afroditei. Un obiectiv turistic ce merită neapărat vizitat este Pamukkale. Locul este protejat de UNESCO, fiind de o frumusețe uimitoare, considerată adesea ca fiind cea de-a opta minune a lumii. Pamukkale s-a format datorită calcarului provenit de la izvoarele termale, care prin depozitare s-a transformat în avene și stalactite, luând forma unei terase care coboară treptat, zona fiind învăluită într-un alb izbitor. Se spune că apele din această zonă au puteri miraculoase. Proprietățile curative ale apei erau cunoscute încă din timpul Imperiului Roman, acestea fiind bogate în carbonat de calciu și sunt deosebit de reconfrotante.

 

Pamukkale - Descoperă un loc de o frumusețe unică

Pamukkale este unul dintre cele mai frumoase şi mai deosebite locuri din lume. În turcă Pamukkale înseamnă „castelul de bumbac”, deoarece stâncile sunt albe asemenea bumbacului şi sunt dispuse sub forma unor castelelor medievale.

Citeste mai mult.