Parcul Național Beydaglari, cunoscut și sub denumirea de Parcul Olympos, este situat în provincia Antalya, în Sudul Turciei. Distanța dintre Belek și Olympos poate fi parcursă în circa 2 ore. Parcul se află la Vest de Munții Taurus, relieful predominant fiind reprezentat din formațiuni din calcar, roci și serpentine. Parcul a fost înființat în data de 16 martie 1962, printr-un decret guvernamental, și se întinde pe o suprafață de 34.425 hectare. Pe teritoriul parcului sunt incluse mai multe așezările antice, precum Olympos, Phaselis și Idyros. Oraşul antic Olympos este în prezent înconjurat de peisaje minunate, pentru a-l vizita va trebuie să parcurgeți un drum prin pădure, bucurându-vă astfel de tot farmecul zonei înconjurătoare. Orașul a fost fondat în perioada elenistică, luându-și cel mai probabil numele de la Muntele Olympos. În aceea epocă orașul se număra printre cele șase orașe ale Ligii Lyciene. După ce admirați ruinele așezării puteți trece la o serie de activități mai palpitante cum ar fi montain bike, alpinism, ski nautic și altele. În acest sens puteți închiria echipamentele necesare sau puteți recurge la o excursie organizată.
Altitudiniile cresc treptat, pe măsură ce vă îndepărtați de plajă, punctul maxim fiind atins în Munții Tahtali Daği, în vârful Tahtali, aflat la 2365 metri. La poalele acestuia se află câmpul de gaz arzător Yarnataș. Gazul natural izvorăște din formațiunile calcaroase și arde de mii de ani. Locul a fost menționat și în Iliada lui Homer, poetul antic numindu-l „focul care nu se stinge niciodată”. Peştera Beldibi este un alt obiectiv turistic natural care a contribuit la creşterea prestigiului Parcului Naţional Olympos. Vegetaţia diversificată, care combină plante specifice tuturor climatelor din regiunea mediteraneenă, se evidențiază prin multiple specii de pini, cedri și alte conifere. De altfel, pe teritoriul parcului cresc peste 865 specii de plante, iar 25 dintre ele pot fi văzute doar aici. Fauna este la fel de bogată, pe teritoriul parcului avându-și casa o serie de animale pe cale de dispariție cum ar fi: capra neagră şi vulturul imperial. În ceea ce priveşte păsările, 72 din totalul de 465 de specii din Turcia, trăiesc pe teritoriul parcului Olympos. În plus, aici trăiesc şi trei specii de fluturi rari. Toate acestea, în combinaţie cu diversele formaţiuni geomorfologice pot fi considerate cele mai interesante frumuseți naturale ale parcului.
Parcul Național Olympos oferă spațiu pentru tot felul de activități sportive, picnicuri, camping, alpinism, salturi cu parapanta și altele. Turiștii interesați de arheologie pot vizita situ-rile de pe teritoriul acestuia. Parcul se bucură și de o linie de coastă, care nu atrage doar iubitorii de soare ci și specii de țestoase mari care aleg aceste plaje pentru a-și depune ouăle. În cazul în care vă doriți să rămâneți aici peste noapte puteți opta pentru cazare în complexul Cirali. Alte locuri ce merită vizitate sunt: Canionul Goynok, oraşul antic Lydia, Phaselis şi altele. Marea, soarele şi zăpada se unesc pe teritoriul Parcului Național Olympos, creând o atmosferă propice pentru curioșii care nu ezită să viziteze aceste locuri atât de binecuvântate de natură.